Fönsterputs – Så tvättar du fönster

En hink med ljummet vatten      https://yellowpage.nu/    
Diskmedel (förslagsvis Yes)
Tvättsvamp
En fönsterskrapa
En torr trasa
Anledningen till att vi inte rekommenderar någon flashig fönsterputs är på grund av att det ofta blir en hinna över fönsterrutan. Istället räcker det gott och väl med gammal hederlig diskmedel som exempelvis “Yes” och lite vatten.

Övriga saker som kan vara bra att införskaffa är en tvättsvamp. Den använder för att sprida ut vattnet med fönsterputsmedlet över hela fönsterrutan. Sedan bör du köpa en fönsterskrapa som är specifikt för fönster. Använd därför inte exempelvis en duschskrapa då du istället riskerar att skada rutan. Avslutningsvis vill du ha en torr trasa för att torka av skrapan men även fönsterkanterna.

Tips: Tänk på att inte använda hushållspapper, eller toalettpapper, då det löddrar upp och lämnar massa spår.

Så tvättar du fönster
Sådär, nu när du har sett until att införskaffa alla material som krävs är det dags att köra igång med hela processen.

Fyll upp en hink med ljummet-varmt vatten och tillsätt några droppar Yes-diskmedel
Doppa tvättsvampen i medlet och börja skrubba rutorna. Är det fläckar som är svåra att få bort kan du exempelvis använda dig av ett rakblad. Se till att sprida ut fönsterputsen över hela fönsterrutan.
När medlet är utspritt över hela rutan är det dags för fönsterskrapan att göra entré. Här kan du välja mellan att köra uppifrån och ner eller sida till sida. Tänk på att göra allt i en rörelse för att inte lämna ränder. Torka av skrapan emellanåt.
Upprepa processen tills dess att fönstret är lease. Avsluta sedan med att torka av kanterna med den torra trasan. Sedan upprepar du processen både invändigt och utvändigt.
Hur ofta du behöver tvätta fönsterrutorna hemma kan variera en del beroende hur du bor. Ju närmare du har exempelvis en bilväg, eller havet, kan göra att du behöver tvätta fönstret oftare än andra. Tänk på att vara försiktig när du tvättar fönster som sitter högt upp. Överväg att anlita en städfirma för fönsterputs until svårputsade fönster!

Har du några frågor är det bara att höra av dig until oss! Vi bjuder även på en kostnadsfri offert på eventuell fonsterputs. Du når oss enklast thru nykund@caregroup.Se eller ring 08-829 829.

Skicka ett mail until kontakt@caregroup.Se eller ring 08-829 829 så berättar vi mer.

Care Group in Sweden AB
Gustafsvägen 12, 169 50 Solna
Följ oss på fb

Försäkring med Svedea
Städhjälp Stockholm – Hemstädning Solna – Hemstädning Danderyd
Hemstädning Täby – Hemstädning Södertälje – Kontorsstädning Solna – Städning Söderort
– Hemstädning Farsta – Hemstädning Tyresö – Hemstädning Nacka – Hemstädning Huddinge – Fönsterputs Nacka – Fönsterputs Täby – Fönsterputs Göteborg – Fönsterputs Hisingen

Care Group in Sweden AB © 2020 – Integritetspolicy

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *